info@cntkings.ee

Årets Sverigefond 2021 har tilldelats Cliens Sverige

Utmärkelsen Årets Fonder delas ut av Fondmarknaden.se i 10 kategorier samt för Årets fond, Årets fondbolag och Årets nykomling. Arbetet med att ta fram vinnarfonderna har pågått sedan slutet av 2021, det är hård konkurrens mellan de ca 1800 fonder som handlas på plattformen. Kriterierna vi tittar på är avkastning under 2021, genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, sharpekvot samt hållbarhetsbetyg från Morningstar.

Arets Sverigefond
Roger Hedberg, förvaltare Cliens Svergie


Priset för Årets Sverigefond går till Cliens Sverige med motiveringen;
Priset för Årets Sverigefond går till en aktör som i flera år slagits i toppen, för att i år kliva upp på förstaplats som bäst i klassen i denna fondkategori. Tack vare en aktivt förvaltad och en koncentrerad portfölj har man på ett mycket bra sätt lyckats med att förena det bästa av två världar – tillväxt och kvalitet i både stora som små bolag. Bland fondens största innehav hittar vi välkända svenska bolag så som Investor, SEB, Atlas Copco och Volvo.

Avkastning 2021: 41,78 %
Teknisk data 36 månader: Genomsnittsavkastning: 34,96 % Standardavvikelse: 15,88 Sharpekvot: 2,01
All fonddata är uträknad i fondens basvaluta. Den riskfria räntan i beräkning av sharpekvot är OMRX T-bill 90 dagar.    

Fonden förvaltas av Roger Hedberg. Mer information och intervju med förvaltaren hittar du här: https://www.fondmarknaden.se/AretsFonder2021


Årets Fonder är ingen köprekommendation. Investeringar i fonder innebär alltid en risk. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde, historisk avkastning är ingen garanti för framtida utveckling och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet.

Fondmarknaden.se har Sveriges bredaste fondutbud. Vår passion är att göra fondsparande tillgängligt för alla och lönsamt för fler. Vi erbjuder störst fondutbud, verktyg att hitta de bästa fonderna samt aktivt förvaltade fondportföljer.

Fondab AB är bolaget som driver handelsplattformen Fondmarknaden.se och erbjuder värdepappersbolag, fondbolag och förmedlare en komplett IT-infrastruktur för automatiserad fondhandel, betalningsflöden, depå- och slutkundshantering. Vår fondplattform ger dig tillgång till ett flexibelt fondutbud, kundanpassat webbgränssnitt, effektivt kundhanterings-system och verktyg för administration och rapportering. MFEX Mutual Funds Exchange är vårt moderbolag som är majoritetsägt av Euroclear Holding S.A./N.V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *