info@cntkings.ee

Billigaste lånet: Lista på billiga privatlån med bra villkor

Jämförlån annonserar nu sin stora jämförelse som hjälper privatpersoner hitta de billigaste lånen på marknaden. Jämförelsen har utförts på flertalet billiga lån för att komma fram till vilket som erbjuder de allra förmånligaste lånevillkoren.

Billigaste lånen just nu

 • Coop Medmera Bank – Billigaste lånet just nu med ränterabatt för medlemmar.
 • Lendo – Jämför över 40+ olika långivare med räntor från 2,95%.
 • Bank Norwegian – Billigt privatlån med ränta från 4,99%.
 • Zmarta – Jämför cirka 40 långivare med ränta från 2,95%.
 • Advisa – Låneförmedlare med 40 anslutna långivare och ränta från 2,95%.

1. Coop Medmera Bank

Coop Medmera Bank erbjuder lån på belopp upp till 500 000 kr utan säkerhet. Du behöver inte betala någon uppläggningsavgift och du ansöker snabbt utan krångel. Är du sedan innan medlem hos Coop får du dessutom rabatt på din ränta vilket gör ditt lån ännu billigare. Medlemmar får vad de kallar för en ränterabatt på alla lån hos Coop Medmera Bank. 

Lånebelopp15 000 – 500 000
Låneperiod2 – 12 år
Ränta3,70 – 9,90 % (förmånligare ränta för Coop-medlemmar genom ränterabatt)

2. Lendo

Lendo är en låneförmedlare som snabbt och tryggt låter dig ansöka om lån hos hela 35 långivare med en enda UC. Efter ansökan får du erbjudanden från alla dessa långivare och kan enkelt navigera och hitta det allra billigaste lånet. 

Lånebelopp5 000 – 600 000
Låneperiod1 – 20 år 
Ränta2,95 – 29,95 %

3. Bank Norwegian

Bank Norwegian är en norsk bank som etablerades i Oslo 2007. Syftet var först att vara en plattform för Norwegian Air Shuttle men senare samma år tilldelades en banklicens vilket gjorde dem till en fullskalig bank. Bank Norweigan erbjuder flertalet billiga lån med låga räntor och avgifter. 

Lånebelopp5 000 – 600 000
Låneperiod12 – 180 månader
Ränta4,99 – 29,27 %

4. Zmarta

Zmarta är en låneförmedlare där du kan jämföra flertalet billiga långivare med en enda kreditupplysning som alla långivare delar på. Du väljer själv vilket  belopp du vill ansöka om mellan 5 000 och 600 000 kronor. Hos Zmarta hittar du enkelt det allra billigaste lånet just nu. 

Lånebelopp5 000 – 600 000
Låneperiod1 – 20 år 
Ränta2,95 – 26,05 %

5. Advisa

Advisa grundades 2011 med affärsidén att göra det enkelt för privatpersoner att förbättra sin privatekonomi. De agerar låneförmedlare genom en enkel och trygg process där du får flertalet erbjudanden från långivare för att hitta det allra billigaste lånet. 

Lånebelopp5 000 – 600 000
Låneperiod1 – 20 år 
Ränta2,95 – 25,95 %

Vad är ett billigt lån? 

Ett billigt lån är ett lån med acceptabla fasta avgifter och en låg ränta som du klarar av att betala varje månad. Du ska samtidigt kunna amortera ett fast belopp av lånet varje månad. När du letar efter ett billigt lån är det viktigt att du tittar på den effektiva räntan som visar hur mycket du får betala i både ränta och avgifter. 

Översikt av billiga lån

För att hitta det billigaste lånet är det viktigt att ha koll på vad räntespann, lånebelopp och återbetalningstid brukar vara för olika typer av lån. 

Räntor

Räntespannet för lån skiljer sig beroende på lånetyp. Räntorna för snabblån respektive privatlån ser ofta ut enligt följande:

 • Snabblån: 4,9 – 40 %
 • Privatlån: 2,95 – 19,9 %

När du letar efter billiga lån bör du titta på den effektiva räntan. Det är den som visar hur mycket du får betala i ränta och avgifter. Den effektiva räntan för snabblån är ofta väldigt hög och kan ligga mellan 6,7 – 1 000 + %. 

De billigaste lånen med de lägsta räntorna kan vara de lån som inte har någon ränta alls. Det finns långivare som erbjuder räntefria lån eller så kallade “gratislån”. Ofta gäller det under en begränsad period. Detta är därmed ett bra val om du kan betala av lånet snabbt. 

Du bör dock kontrollera ifall andra avgifter lagts på såsom uppläggningsavgift, administrationsavgift och liknande vilket kan göra lånet dyrare än andra även fast det är räntefritt. 

Räntor

Hur mycket du kan låna beror på lånetyp men också din kreditvärdighet. Lånebeloppet för snabblån respektive privatlån ser generellt ut enligt följande:

 • Snabblån: 1 000 till 50 000 kr
 • Privatlån: 5 000 till 600 000 kr 

Genom att ansöka med en medsökande kan du få låna mer pengar eftersom ni tillsammans kan få en bättre kreditvärdighet. 

Återbetalningstider

För att få ett så billigt lån som möjligt bör du betala av det så snabbt du kan. Hos vissa långivare kan du slippa ränta om du betalar av lånet inom en viss tid. Du behöver dock vara säker på att du har råd att betala av lånet inom den avtalade tiden. Välj därför inte alltför kort återbetalningstid. Återbetalningstider för snabblån respektive privatlån ser generellt ut enligt nedan:

 • Snabblån: 1 – 60 månader
 • Privatlån: 1 – 20 år

Krav för att få låna pengar billigt

Det finns vissa krav du behöver uppfylla för att kunna låna pengar billigt. Låt oss gå igenom dessa. 

 1. Du är minst 18 år gammal
 2. Du är skriven i Sverige
 3. Du behöver ha någon form av inkomst som kan verifiera din kreditvärdighet
 4. Du ska helst inte ha några betalningsanmärkningar 

För att stärka dina möjligheter att få ett ännu billigare lån är det bra om du också uppfyller nedanstående: 

 1. Du har en årsinkomst på minst 200 000 kr före skatt
 2. Du är fast anställd
 3. Du har deklarerad inkomst i Sverige de senaste 3 åren
 4. Du har mindre än 300 000 kr i blancolån och krediter idag
 5. Du har gjort max 10 UC senaste året
 6. Du har inte gjort någon UC senaste 30 dagarna 

Utöver detta är det bra om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Du som låntagare har det huvudsakliga ansvaret att lånet betalas tillbaka men skulle du få betalningssvårigheter kan den medsökande behöva betala tillbaka lånet.

Tips för att få det billigaste privatlånet

Här nedanför ger vi dig ett par tips för att få ett billigt lån. 

1. Jämför olika långivare 

Nyckeln till att hitta det billigaste lånet är att jämföra olika långivare och banker. Ett bra sätt att jämföra lån är genom att använda en låneförmedlare som tar en enda kreditupplysning och ger dig flertalet låneerbjudanden från olika långivare. På det sättet behöver du inte ansöka om enskilda lån hos vardera långivare och få flera kreditupplysningar gjorda i ditt namn. 

2. Använd en medsökande 

I samband med att du ansöker om ett lån gör långivaren en bedömning huruvida du kan betala tillbaka lånet eller inte. Har du inte tillräckligt bra kreditvärdighet, exempelvis inte tillräckligt hög inkomst, är det bra om du ansöker om lånet tillsammans med en medsökande med god kreditvärdighet. Det ökar chanserna till ett billigt lån eftersom din och din medsökandes inkomster bedöms som en.  

3. Samla ihop lån och krediter

Har du flera lån med hög ränta kan du samla ihop dessa till ett större lån. Det gör ofta att räntan blir lägre jämfört med om du hade behållit dina befintliga smålån var för sig. Du får också färre utgifter och lån att hålla koll på. 

Du får billigare lån med ränteavdraget

Du som privatperson har möjlighet att få rabatt på räntan du betalar för dina lån, vilket gör lånet billigare. Det gäller lån såsom:

 • SMS-lån och snabblån
 • Privatlån
 • Billån
 • Skulder på kreditkort
 • Vissa konsumentkrediter

Ränteavdraget är en rabatt i form av ett avdrag som görs i din deklaration och sedan betalas tillbaka som skatteåterbäring. Avdraget finns till för att ge privatpersoner större möjlighet att låna pengar i och med att lånet blir billigare. 

Ränteavdraget gäller enbart om du har ett kapitalunderskott. De räntekostnaderna du har för ditt eller dina lån ska vara ett större belopp än din inkomst av kapital (såsom ränta på sparade pengar eller aktieutdelning). Utöver det grundkravet behöver även nedanstående krav efterlevas:

 • Du ska ha betalt skatt. Vid ränteavdrag är det skatten som minskas, därmed behöver du ha betalt skatt för att den ska gå att reducera. 
 • Du ska ha betalt din ränta. Räntan behöver vara betalt under det taxeringsår du ansöker om avdrag för. 
 • Du ska stå som betalningsansvarig för hela lånet eller delar av det. Är ni två stycken som står på lånet kommer ni tilldelas 50 % var av avdraget. Det går dock att ändra om ni båda noterar en ändring i er inkomstdeklaration. 

När du går igenom låneerbjudanden bör du alltså räkna med ränteavdraget i din kalkyl om du uppfyller ovanstående krav. Det gör ditt lån billigare.

Vanliga frågor

Vilket privatlån är billigast just nu?

Det billigaste privatlånet just finns hos Coop Medmera Bank. De erbjuder ränterabatt för dig som medlem hos Coop på alla deras lån vilket gör lånet ännu förmånligare. Räntan hos Coop Medmera Bank börjar på 3.70%.

Är privatlån billigare än SMSlån?

Ja, privatlån brukar vara billigare än SMSlån med kort löptid. Smslån har ofta lägre belopp med kortare löptid jämfört med privatlån. Privatlån har ofta också högre krav på låntagaren.

När räknas ett lån som billigt?

Vad som räknas som ett billigt lån varierar beroende på lånetyp. Ett snabblån med en ränta på 20% ses ofta som billigt medan motsvarande ränta för ett privatlån är högt. Ett billigt lån har acceptabla fasta avgifter och en ränta och amortering du klarar att betala varje månad.

Går det att få billiga lån om man har betalningsanmärkning?

Nej, det går oftast inte att få ett billigt lån om du har betalningsanmärkning. Ser långivaren att du har en betalningsanmärkning får du en sämre kreditvärdighet och de tar en större risk att låna ut till dig, vilket medför en högre ränta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *